Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпочато експериментальний проект щодо новітніх технологій в розрахункових операціях

Дата: 02.08.2018 16:23
Кількість переглядів: 635

Фото без описуПостановою КМУ від 13.06.2018 №472 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій (далі - Порядок). Зазначена постанова набула чинності з 19.06.2018 року.

Інноваційна система реєстрації та обліку РРО-e-Receipt, розроблена ДФС України, забезпечує online реєстрацію пристроїв (персональні комп’ютери, планшети, смартфони) без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребує абонентської плати за користування нею.

E-Receipt може бути встановлена та підтримуватися будь-яким пристроєм.

Ця система буде інтегрована з «Електронним кабінетом». Нова система підвищить ефективність контролю за розрахунковими операціями та дозволить оперативно виявити факти порушень при здійсненні таких операцій, зменшити обсяги тіньового обігу товарів, зокрема, підакцизних. Отже, новітні модельні комплекси стануть альтернативою традиційним касовим апаратам.

Також, Порядком визначено вимоги до програмних комплексів, які повинні забезпечувати програмні комплекси:

- виконання розрахункових операцій та передачі контрольно-звітної інформації до системи обліку даних в режимі реального часу;

- друкування розрахункових та інших звітних документів;

- збереження даних про опис товарів, фіскальної інформації, даних на основі яких формуються розрахункові документи та звіти про розрахункові операції;

- використання електронно-цифрового підпису з дотриманням вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис» для здійснення технологічних операцій, захисту від підміни та модифікації даних реєстраторів.

Координація дій щодо реалізації експериментального проекту здійснюється Мінфіном України. Учасники пілотного проекту можуть подавати до Мінфіну та ДФС пропозиції щодо функціонування новітніх моделей.

 

Білоцерківська ОДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень