Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бухгалтерів навчали звітувати на порталі eData

Дата: 30.07.2018 16:13
Кількість переглядів: 790

Працювати з нововведеннями, завантажувати пакетно інформацію, реєструватися та правильно звітувати на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів показували та навчали тренери команди Є-data під час тренінгу для бухгалтерів бюджетних установ, комунальних та державних підприємств Білоцерківського та Васильківського районів.

26 липня 2018 року у стінах Білоцерківської районної державної адміністрації за участю першого заступника голови Білоцерківської РДА Савчука Юрія, координаторів проекту Анастасії Розлуцької та Юрія Голубчика відбулось навчання для бухгалтерів району.

Юрій Савчук привітав учасників тренінгу та висловив сподівання, що за результати зустрічі багато питань, які задають бухгалтери щодо роботи на порталі eData, буде вирішено і всі бюджетні установи зареєструються на сайті відповідно до Закону України «Про відкритість використання публічних коштів».

Один із тренерів, Юрій Голубчик, розповів про статус проекту Є-data та презентував історичне бачення розвитку відкритих даних в Україні та світі. «Для нас важливо не тільки донесення інформації про портал, про зміни, особливості реалізації закону, важливо зрозуміти причини чому державні установи дотепер не зареєструвались на порталі eData. Наша робота не завершується тренінгами. Ми пишемо листи розпорядникам та одержувачам коштів, робимо аналітику щодо прозорості регіону, співпрацюємо з медіа та громадськістю, проводимо анкетування серед бухгалтерів», - підсумував тренер.

У рамках тренінгу було розкрите питання видів звітності, термінів їх оприлюднення та відповідальності у разі недотримання закону. Також було презентоване покрокове створення «службового кабінету» на порталі eData та представлені допоміжні сервіси проектної команди Є-data.

Анастасія Розлуцька розповіла про особливості створення та завантаження звітів та договорів у систему eData. Паралельно із виступом, учасники тренінгу ставили запитання до спікера щодо роботи на порталі та вели активну дискусію зі спікером. На завершення було проведене анкетування бухгалтерів щодо якості покращення роботи порталу «e-data.gov.ua».

Нагадаємо, що тренінг «Нові можливості для роботи бухгалтера на порталі e-data.gov.ua» реалізується спільно з Міністерством фінансів України та з проектом «Ефективне управління державними фінансами», за сприяння Білоцерківської районної державної адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень