Реалізація м’яса, яке не пройшло ветеринарно-санітарної експертизи, забороняється!
Громадянам Білоцерківського району, уповноваженим лікарям Білоцерківської районної державної лікарні ветеринарної медицини, завідувачам дільничних лікарень, завідувачів ДЛВСЕ на ринках. Відповідно до статті 34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 № 771/97-ВР забороняється забій тварин без проведення передзабійного та післязабійного огляду державним ветеринарним інспектором або уповноваженим ветеринаром.
Під час передзабійного огляду фахівці звертають увагу на поведінку тварини, її клінічний стан, вгодованість, цілісність шкіряного покриву, стан видимих слизових оболонок , проводять термометрію тощо. М'ясо та інші продукти забою обов’язково проходять ветеринарно-санітарну експертизу, під час якої визначається безпечність продукції тваринного походження, призначеної для харчування людей, подальшої переробки. Після здійснення ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясопродуктів спеціалісти ветеринарної медицини наносять на тушу позначку придатності.
Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області