Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома жителів Білоцерківського району!

Дата: 24.04.2019 16:04
Кількість переглядів: 1025

Фото без описуУправління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації повідомляє, що прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», яким запроваджується новий механізм забезпечення заходами із реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

 

Відповідно до Порядку бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей закладам охорони здоров'я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам, закладам, у тому числі їх відділенням, структурним підрозділам незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

 

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу, копії паспорта громадянина України, свідоцтва про народження дитини, індивідуальної програми реабілітації, виписку з медичної карти амбулаторного хворого (форма № 027/0).

 

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяги та строки проведення таких заходів. Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І та ІІ ступеня – 16 тис. грн., ІІІ ступеня – 25 тис.грн.

 

Вартість витрат реабілітаційної установи за здійснені для дитини реабілітаційні заходи становить не менше 30 відсотків граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини.

 

Перелік реабілітаційних установ, який є невичерпним, формується Фондом соціального захисту інвалідів та оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики, Фонду.

 

За більш детальною інформацією просимо звертатися до управління соціального захисту населення Білоцерківської РДА за адресою м. Біла Церква, вул. Тімірязєва, 2А.

 

Управління соціального захисту населення

Білоцерківської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень