Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Дата: 08.09.2020 11:20
Кількість переглядів: 1011

Управління соціального захисту населення повідомляє про те, що з першого вересня компенсацію за «пакунок малюка» видаватимуть за новими правилами. «Тепер у батьків є право вибирати, що для їх малюка необхідно,  або якщо у дитини алергія і їй не підходять засоби, передбачені в натуральній формі пакету», – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

29 липня Урядом прийнято рішення розпочати з 1 вересня 2020 р. по 31 грудня 2021 р. пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» за участю акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк»  (постанова  Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744, яка набрала чинності з 22 серпня 2020 року).

За грошовою компенсацією вартості «пакунку малюка» можуть звернутися батьки, у яких тільки народилася дитина, а також ті, хто не отримав допомогу у 2020 році – в такому випадку звернутися за компенсацією можна протягом 12 місяців з моменту народження дитини.

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить 5 000 грн. Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) (отримувач) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.

Грошова компенсація не виплачується в разі:

-відмови від новонародженої дитини;

-відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань;

-смерті новонародженої дитини в пологовому будинку;

-отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину. Призначення грошової компенсації здійснюється за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Грошова компенсація за місцем перебування призначається за умови її неотримання за місцем проживання отримувача.

Виплата грошової  компенсації  проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «Приватбанк».

Отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації самостійно використовує грошову компенсацію на придбання товарів для дитини  у магазинах, які уклали додаткову угоду з Мінсоцполітики про приєднання до публічного договору та внесені до реєстру учасників пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок  малюка». Перелік магазинів буде розміщений на сайті Мінсоцполітики і буде доповнюватись по мірі укладання додаткових угод.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень