Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо  призначення  державної  соціальної  допомоги  малозабезпеченим  сім’ям  та  допомоги на дітей  одиноким  матерям  з  1 липня 2020 року 

Дата: 22.07.2020 16:34
Кількість переглядів: 559

Фото без описуМіністерство соціальної політики повідомляє, що на виконання Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб” від 2 червня 2020 року № 646-IX, розроблено та подано на розгляд Уряду проект постанови Кабінету Міністрів України „Деякі питання виплати державної соціальної допомоги” яким, зокрема, передбачено зміну алгоритму розрахунку державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги  на дітей одиноким  матерям з 1 липня 2020 року.

Зазначеним Законом України, зокрема, внесено зміни до Закону України „Про державну допомогу сім'ям з дітьми”, згідно з якими для призначення, виплати та припинення виплати допомоги на дітей одиноким матерям додатково застосовуються умови призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної  соціальної  допомоги  малозабезпеченим сім’ям у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, проектом постанови передбачається врахування майнового стану як при призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, так i при призначенні допомоги на дітей одиноким матерям. Тому слід наголошувати заявникам при зверненні за вказаними видами допомоги про необхідність заповнення розділів декларацій в частині наявності у власності особи житла та транспортних засобів.

До прийняття  Кабінетом  Міністрів  України зазначеного проекту постанови управлінням соціального захисту населення Білоцерківської РДА  здійснюється прийом заяв з необхідними документами та декларацій про доходи та майновий стан осіб,   які у липні поточного року  звертаються  за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям.

При цьому призначення  відповідних допомог для таких осіб має здійснюватися після її прийняття Кабінетом Міністрів України та набрання чинності.

Водночас інформуємо, що проектом постанови передбачається встановити, що державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та допомога на дітей одиноким матерям особам, які звернулися за її призначенням у липні — серпні 2020 року, буде призначено та проведено виплати починаючи з липня 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень