Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Савчук: Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який вийшов переможцем у боротьбі з нацизмом

Дата: 22.06.2020 12:47
Кількість переглядів: 671

Фото без описуЩороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась у кожну українську домівку, залишивши по собі кривавий слід гіркої втрати та понівеченої долі.

У День  скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні очільники Білоцерківського району в.о. голови райдержадміністрації Юрій Савчук, голова районної ради Володимир Шевченко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Толочко, керівник апарату  райдержадміністрації Ольга Кучер вшанували пам’ять жертв нацизму та поклали квіти до пам’ятника полеглих у роки Другої світової війни  у с. Мала Вільшанка.

Участь у заході взяли Маловільшанський сільський голова Людмила Маринич, начальник відділу освіти Вікторія Бабенко, завідувач сектора культури, молоді та спорту Роман Бичек, представники ветеранських організацій району.

Як зазначив в.о. голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук, 22 червня – один із трагічних днів в історії українського народу. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх тих, чиє життя було скалічене і зруйноване у найбільшій, наймасштабнішій війні, яка   супроводжувалася жорстокістю, значними руйнуваннями населених пунктів, знищенням великих групп населення, депортаціями українців до нацистської Німеччини.    За підрахунками інституту історії України Національної академії наук України, прямі людські втрати України у роки Другої світової війни становлять 8–10 млн, демографічні — 10–13 млн осіб. І сьогодні ми схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який вийшов переможцем у боротьбі з нацизмом. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень