Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Школярі Білоцерківщини успішно завершили навчальний рік

Дата: 11.06.2020 13:27
Кількість переглядів: 1046

У цьому переконана Вікторія Бабенко, начальник відділу освіти Білоцерківської райдержадміністрації. Детальніше -  в інтерв'ю для газети "Замкова гора":

- Навчальний рік, що минув, кинув новий виклик сьогоденню. І не лише педагогічним працівникам, а й батькам та учням. Тому щиро вдячна їм за розуміння і терпіння. Ми разом проходили непростий шлях трансформування навчального процесу. Не було попереднього досвіду дистанційної роботи. А головну роль, як відомо, відіграли інформаційні технології, забезпеченість комп’ютерною технікою та Інтернетом.

І все ж попри всілякі проблеми ми опанували весь навчальний матеріал, всю програму й успішно закінчили навчальний рік. Це сталося 29-го травня.

- Які результати дистанційного навчання?

- Його елементи школярі опанували різними методами. Були онлайн уроки на освітніх платформах та відеоконференції. Також практикувалось використання електронних журналів і щоденників, спілкування в чатах тощо. Наразі говорити про високу якість такої форми навчання ще зарано. Але вже зараз можна стверджувати, що дистанційна форма поряд з очною  є начасі.

- Розкажіть про проведення державної підсумкової атестації (ДПА) та зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

- Відповідно до наказу Міністерства  освіти і науки України учнів, які здобувають початкову освіту (це четвертокласники), звільнено від проведення ДПА. Це ж стосується й випускників дев’ятих класів (здобувачів базової загальної середньої освіти).

Щодо проведення ЗНО та ДПА у формі ЗНО, то воно розпочнеться  з 25 червня для випускників 11-х класів триватиме   17 липня, якщо говорити про основну сесію . А в разі потреби можлива й додаткова сесія.

- Щороку в Білоцерківському районі відбувалось свято обдарованості. Як буде нинішнього року?

- Цього місяця ми проведемо його обов’язково. Але не в очній формі, а в режимі онлайн. Бо вимоги карантину ніхто не скасовував. Приємно, що в закладах освіти Білоцерківщини є чимало переможців учнівських предметних олімпіад. Лише за підсумками обласного і всеукраїнського етапів їх 70. Також маємо переможців і призерів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук. Як на мене, учні району, а всього їх 2292, показують високий рівень оволодіння знаннями. Висловлюю вдячність педагогам за результативну роботу і, звісно, школярам, які досягли найвищих показників у навчанні.

- Попереду – новий навчальний рік. Чи можливі проблеми із зарахуванням учнів до перших класів?

- Всі заклади освіти оприлюднили на своїх сайтах інформацію про терміни прийому документів, їх перелік та способи подання. Також було узгоджено з батьками план проходження медичних оглядів майбутніми першокласниками. Тому жодних проблем не виникало. Зарахування відбулось у режимі онлайн відповідно до чинного законодавства.

- І ще одне запитання. В умовах послаблення карантину дитсадки в районі працюватимуть?

- У зв’язку з пандемією коронавіруса відділ освіти  здійснює постійний моніторинг  щодо потреби  та можливості  відкриття закладів дошкільної освіти. Було сформовано робочу групу. Її завдання – перевірити приміщення на створення належних умов для перебування дітей (з обов’язковим дотриманням вимог карантину). Наразі гострої потреби у відкритті дитячих закладів не виявлено.

На календарі – літня пора. Бажаю педагогам, учням і дошкільнятам набратися сил, зміцнити здоров’я, щоб новий навчальний рік також був успішним. Хай таланить усім!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень