Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Повідомляючи про хибний виклик, ви не тільки порушуєте закон, але й, можливо, ризикуєте життям інших людей!

Дата: 02.06.2020 16:36
Кількість переглядів: 1104

Фото без описуІноді, поспішаючи на вигадане чиєюсь хворобливою уявою «замінування», «пожежу», чи ще будь-яку іншу надзвичайну подію, рятувальники не в змозі надати оперативну допомогу тим, хто потребує її негайно. Адже під час слідування рятувальних відділень у хибному напрямку, паралельно може надійти інформація про дійсно реальну біду. У такому разі перенаправлення підрозділів з одного виклику на інший призводить до втрати дорогоцінних хвилин, які вкрай необхідні постраждалим.

Кожного року на лінію екстреного виклику Служби порятунку Київщини «101» надходить більш як дві сотні хибних викликів. При цьому в ході перевірок дуже часто виявляється, що «від нічого робити» дзвонять діти або підлітки з мобільних телефонів і повідомляють неправдиву інформацію, спостерігаючи після цього за швидкістю реагування на неї відповідних служб. Не гребують бавитися в такі ігри і дорослі громадяни.

Переважно телефонуючи напідпитку чи у стані ейфорії. Громадяни повинні знати самі та пояснювати своїм дітям, що за такі жарти передбачається відповідальність згідно чинного законодавства.

Кримінальна відповідальність за такого роду злочини настає з 16 років. Відтак, за хибне повідомлення неповнолітніх школярів нестимуть відповідальність їх батьки, яким доведеться відшкодовувати завдані збитки.

У зв’язку з цим працівники Білоцерківського РВ ГУ ДСНС України у Київській області звертають увагу жителів району на відповідальність за неправдиві виклики не лише пожежно-рятувальної служби, а також поліції, швидкої медичної допомоги та інших аварійних служб.

Шановні громадяни! Пам’ятайте про те, що набираючи номер телефону екстреної служби і повідомляючи про хибний виклик, ви не тільки порушуєте закон, але й, можливо, ризикуєте життям інших людей.

Людмила Ніколенко, ГУ ДСНС України у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень