Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Київська область пом'якшує карантин з 26 травня

Дата: 25.05.2020 12:18
Кількість переглядів: 1047

Фото без описуКиївська область з 26 травня переходить до другого етапу пом'якшення карантину. Із завтрашнього дня буде відновлена робота міського та приміського транспорту, дитячих садків. також дозволяється проведення спортивних заходів, але без глядачів, і служб в церквах. Про це під час онлайн-брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

За словами очільника Київщини, сьогодні за станом на 9.00  в Київській області визначено   такі показники оцінки епідемічної ситуації : інцидентність - 11,94, завантаженість ліжок  у закладах охорони здоров’я  - 19,03%, кількість ПЛР-тестів  на коронавірус  - 19,34 на 100 тис . чоловік. Вони  не перевищують  гранично допустимі норми, що дало підстави  регіональній комісії з ТЕБ та НС прийняти рішення про пом’якшення карантину.

Як наголосив т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації, пом'якшення карантину означає, що із 26 травня в Київській області  дозволені, але із суворим дотриманням вимог,   регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом міського, приміського, міжміського та внутрішньообласного сполучення. При цьому, кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння. Перед початком зміни салони необхідно дезінфікувати, а водії повинні проходити медогляд. Всі – і водій, і пасажири –  повинні бути в масках.

Також можуть почати свою роботу дитячі садки, готелі, але за умови дотримання вимог МОЗ.

Дозволяється і проведення спортивних заходів, але без глядачів і за умови наявності до 50 учасників.

Щодо релігійних  заходів, то їх проведення можливе при дотриманні норми «одна людина  на 10 квадратних метрів». При цьому всі присутні повинні бути в масках, має бути облаштоване місце для дезінфекції рук, а при вході  необхідно міряти температуру.

Т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін зазначив, що рішення про пом'якшення карантину може бути переглянуте в разі погіршення епідситуації в регіоні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень