Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українська вишиванка – генетичний код нації

Дата: 21.05.2020 10:43
Кількість переглядів: 1823

Фото без описуСьогодні, у третій четвер травня,  українці вже традиційно святкують День вишиванки. І хоча цей день не є офіційним святом, його сміливо можна назвати народним, бо  відзначають його не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури, її по праву називають генетичним кодом нації. Кожен із нас, одягаючи   вишиту сорочку, демонструє  не тільки її красу й унікальність, але й засвідчує свою глибоку повагу   до віковічної української культурної традиції.

Третій четвер травня обраний не випадково. Засновники акції наполягають на тому, аби День вишиванки припадав саме на будень, а не на вихідний, наголошуючи, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців.

І навіть сьогодні, в умовах карнатину, тисячі українців одягнули вишиванки, аби довести, що ми сильніші за будь-яку пандемію, бо маємо свій, український оберіг.  

Доєднався до акції і колектив управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації.

- Ми щиро вітаємо зі святом всіх жителів Білоцерківщини. Зичимо всім міцного здоров’я. Зараз непростий час, але ми працюємо, виконуючи всі поставлені перед управлінням завдання, - зазначила начальник управління Валентина Бачинська. – Сьогодні ми прийшли у вишиванках, бо вишита сорочка - свого роду оберіг, символ здоров’я, добробуту та краси. Коли говорять, що людина народилася в сорочці, мають на увазі, що це - щаслива людина.  Тому будьте щасливими і підтримуйте українські традиції! Нехай кожного вишиванка зігріває, оберігає, надихає і додає сили та натхнення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень