Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині запрацював агропродовольчий ринок

Дата: 04.05.2020 16:18
Кількість переглядів: 643

Цю інфоромацію було підтверджено під час оперативної наради з аналізу поточної ситуації у районі, яку провів в.о. голови Білоцеркіської районної державної адміністрації Юрій Савчук.

Як зазначив заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів Білоцерківського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області  Андрій Зінченко, рішення про відкриття агропродовольчого ринку у Глушках було прийняте на підставі відповідного звернення та виконання всіх вимог, необхідних для отримання дозволу на початок роботи. Як результат,  ринок функціонує, а представники Держпродспоживслужби щоденно проводитимуть перевірки щодо дотримання там правил карантину. У випадку фіксації порушення встановлених правил буде прийняте рішення про негайне закриття. Наразі ситуація контрольована.

Контрольованою назвав ситуацію і директор Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» Олександр Лопот, який проінформував учасників наради щодо рівня захворюваності серед жителів Білоцерківського району. Так, станом на 08.00 годину 4 травня 2019 року  на Білоцерківщині кількість хворих  на ГРВІ, грип та пневмонію відповідає рівню сезонних захворювань. Також  офіційно у Білоцерківському районі підтверджено 6 випадків захворювання на  коронавірус.   Самопочуття  інфікованих задовільне.

За словами директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  Білоцерківської районної ради Івана Ровенка, у випадку виникнення підозри на  інфікування COVID-19  до жителів району виїжджає мобільна бригада, яка шляхом тестування здійснює перевірку на ймовірність захворювання. За потреби здійснюється  повторне тестування. Наразі медичні працівники, які входять до складу мобільної бригади, забезпечені всіма необхідними матеріалами та  засобами захисту.

За інформацією представників правоохоронних органів, які були присутні на нараді,  на території Білоцерківського району фактів грубого порушення правил карантину не зафіксовано. Натомість продовжуються  випадки підпалів трави, що засвідчує про потребу подальшого проведення профілактично-розяснювальної роботи серед населення.

В.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, підводячи підсумки наради, наголосив  на необхідності подальшого  контролю за дотриманням правил карантину, що дозволить уникнути інфікування значної кількості осіб і призведе до поступового відновлення повноцінної діяльності підприємств та організацій  всіх форм власності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень