Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома громадських організацій!

Дата: 28.04.2020 08:58
Кількість переглядів: 383

Фото без опису3 березня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 166  "Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю", згідно з якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю.

 

Зокрема встановлено, що:

відшкодування коштів на загальну суму до 4,2 млн гривень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування в закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у 2020 році за бюджетною програмою 2507020 “Фінансова підтримка громадських об’єднань осіб з інвалідністю”, у порядку, затвердженому Міністерством соціальної політики за погодженням із Міністерством фінансів;

 

- місцеві органи виконавчої влади починаючи з 2020 року забезпечують проведення конкурсів з визначення проектів (заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевих бюджетів, з урахуванням положень Порядку, затвердженого цією постановою;

 

- подання у 2020-2021 роках до Фонду соціального захисту інвалідів документів на отримання бюджетних коштів, що спрямовуються на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю та на проведення конкурсів з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, здійснюється зазначеними об’єднаннями у строки, визначені Фондом соціального захисту інвалідів. Затвердження переліку переможців також здійснюється у строки, визначені Фондом соціального захисту інвалідів.

 

 

Відповідно з постановою, уповноважено Фонд соціального захисту інвалідів на організацію та проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 (Офіційний вісник України, 2011 p., № 79, ст. 2917; 2016 р., № 23, ст. 919).

 

До складу конкурсної комісії, що утворюється Фондом соціального захисту інвалідів для розгляду конкурсних пропозицій, а також результатів моніторингу стану виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) залучити голову (уповноваженого представника) громадської ради, утвореної при Міністерстві соціальної політики відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” (Офіційний вісник України, 2010 p., № 84, ст. 2945).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень