Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення виконуючого обов'язки голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрія Савчука

Дата: 25.04.2020 10:58
Кількість переглядів: 524

Шановні жителі Білоцерківського району! 
Звертаюся до Вас у переддень чергової річниці від дня трагедії, яка перевернула наше життя.


34 роки тому сталася аварія на Чорнобильській АЕС. За екологічними наслідками вона переросла у планетарну катастрофу: радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. Аварія на ЧАЕС  призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних і гуманітарних наслідків.  Наслідків, які ми відчуваємо і сьогодні, які будуть відчувати наші нащадки через десятки, сотні років. Тому наш святий обов’язок пам’ятати про події тридцятирічної давнини і не забувати про тих людей, які ціною власного життя врятували людство від загибелі.


Дорогі наші учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! 
Зупинити вогонь, приборкати невидимого ворога, який у далекому 1986-му лютував у Чорнобилі, вдалося завдяки Вам і Вашій хоробрості.  Ви це зробили.  Ви не володіли інформацією, а просто виконували наказ. Ви йшли вперед, не маючи досвіду боротьби з атомом.  Ціною власного здоров’я і життя. Ми безмежно вдячні Вам. За можливість жити і працювати. 


Ми пам’ятаємо тих, кого вбив атом, хто віддав своє життя, приборкуючи  вогонь та інші наслідки аварії на атомній станції. Низький уклін  Вам, герої-рятівники!


І сьогодні, коли людство бореться з поширенням коронавірусної інфекції, на Україну насунулося ще одне лихо – стихійні пожежі. Вони охопили ліси навколо Чорнобильської АЕС.  Знову Чорнобиль нагадує про себе. Будьмо обачними у поводженні з вогнем. Бережімо життя людей і природу, яка нас оточує. Будьмо соціально відповідальними, не ускладнюймо непросту ситуацію, в якій опинилися.


Щиро сподіваюся Ваші на розуміння і розсудливість.


З повагою Юрій Савчук, в.о. голови Білоцерківської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень