Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За I квартал цього року до управління соцстраху Київщини подано документи на виплати по догляду за хворими членами сім’ї

Дата: 22.04.2020 14:24
Кількість переглядів: 452

 

Фото без описуУпродовж січня-березня цього року до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області подано заяв-розрахунків для фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років, на суму 9,23 млн  гривень.

 

Загалом до оплати управління прийняло 30,39 тис. днів догляду, допомоги нараховано для 3534 застрахованих осіб.

 

Середньоденний розмір такої допомоги зріс на 23,3% у порівнянні з тим же періодом минулого року та склав 303,73 грн.

 

Зазначена допомога фінансується Фондом, починаючи з першого дня здійснення догляду за хворим членом сім’ї, її розмір обчислюється на загальних підставах і складає від 50% середньої заробітної плати застрахованої особи (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років або за наявності пільг).

 

Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

 

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень