Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Енергетики ДТЕК повністю відновили роботу енергообладнання, знеструмленого через пожежі у Чорнобильській зоні відчуження

Дата: 16.04.2020 10:42
Кількість переглядів: 363

Фото без описуАварійні бригади Київобленерго повністю відновили роботу енергообладнання в Чорнобильському районі, що було пошкоджено в наслідок пожежі. Енергетики відремонтували останню пошкоджену лінію та чотири трансформаторні пункти та вжили превентивні заходи, аби уникнути можливе знеструмлення клієнтів Поліського району Київської області, що межує з зоною відчуження. Наразі всі міста та села зі світлом.

«Сьогодні о 10 год. 22 хв. через лісові пожежі було знеструмлено повітряну лінію 10 кВ Залісся. Вахтова бригада Чорнобильського районного підрозділу оператитивно провела аварійно-ремонтні роботи та відновила пошкоджену повітряну лінію. Ми піклуємось про наших клієнтів 24х7 та будемо й надалі продовжувати слідкувати за ситуацією у зоні відчуження», - зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Загалом, в наслідок пожеж в Чорнобильському районі було знеструмлено 13 ліній, 60 трансформаторних пунктів та один населений пункт повністю.

Понад 10 днів 22 працівника, чотири вахтові бригади Чорнобильського РП допомагали вогнеборцями протистояти пожежі та оперативно проводили відновлюючі роботи. Так, районний підрозділ разом з ДСНС не допустили розповсюдження пожежі на ключову підстанцію 110/35/10кВ Чорнобиль. В короткі терміни на 8 підстанціях енергетики розширили охоронні зони, аби уникнути розповсюдження вогню, та оперативно замінили ізоляцію на повітряній лінії 110кВ Північна-ЧАЕС. Оперативно-диспечерська група цілодобово працює і швидко реагує на будь-які зміни в мережах компанії.

Короткий відео-огляд робіт в Чорнобильському районі можна подивитися на сторінці у Facebook за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень