Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні штабу обговорили стан захворюваності, посилення карантину та запровадження додаткових заходів щодо запобігання поширенню інфекції

Дата: 06.04.2020 11:45
Кількість переглядів: 597

Фото без опису6 квітня під головуванням в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрія Савчука відбулося чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який був утворений з метою запобігання поширенню на території Білоцерківського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 .

Розпочалося засідання із аналізу поточної ситуації щодо поширення короновірусної інфекції в районі,  стану захворюваності населення на гострі респіраторні захворювання і пневмонію. Як зазначив директор Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської районної ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» Олександр Лопот, наразі ситуація контрольовано-стабільна. Різкого зростання кількості хворих та інфікованих не спостерігається. Разом з тим за минулий тиждень відчутно покращилася ситуація із забезпеченням медичних закладів необхідними ліками, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими матеріалами тощо.

В.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук звернув увагу присутніх на те, що відсьогодні в Україні набули чинності нові правила карантину через епідемію  коронавірусу та необхідності їх суворого дотримання.

У звязку із посилення правил карантину повністю призупинено особистий прийом громадян у всіх структурних підрозділах територіальних органів влади, включаючи представництва Пенсійного Фонду та управління соціального захисту населення.

Окрему увагу було акцентовано на неприпустимості спалювання трави в межах та за межами населених пунктів району. Як наголосив Юрій Савчук, попри постійні звернення до населення щодо жахливих екологічних наслідків підпалів сухостою, небезпеки пожеж для здоров'я та життя людей, навіть в умовах карантину та поширення епідемії серед нас знаходяться ті, хто продовжує здійснювати ці жахливі вчинки. Тому питання підпалу трав’яних покривів, сухостою та побутового сміття  буде перебувати під суворим контролем штабу, керівництва адміністрації та органів місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень