Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

Дата: 30.03.2020 14:47
Кількість переглядів: 669

Фото без опису30 березня під головуванням в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрія Савчука відбулося чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який був утворений з метою запобігання поширенню на території Білоцерківського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 .

На засіданні були розглянуті питання щодо дотримання правил карантину на території Білоцерківського району та  розширенні профілактичних і протиепідемічних заходів щодо попередження завезення і розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 у населених пунктах району.

Як і на попередніх засіданнях штабу,  одним із ключових було питання аналізу ситуації із станом захворюваності населення на гострі респіраторні захворювання та пневмонію, забезпечення медичних закладів необхідними ліками, засобами індивідуального захисту, дезінфекуючими матеріалами та експрес-тестами  тощо.

Члени комісії акцентували увагу на необхідності покращення матеріального забезпечення медичних закладів шляхом виділення додаткових коштів із районного та місцевих бюджетів, залучення благодійних внесків тощо.

Невідкладними є завдання і зі  створення та повноцінного функціонування мобільних медичних бригад, які виїжджатимуть на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії, та добровільних дружин, які допомагатимуть контролювати дотримання правил карантину та самоізоляції певних груп населення.

Як зазначив в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук,  одним із першочергових завдань для органів влади та місцевого самоврядування є роз’яснення населенню рівня небезпеки та складності ситуації, пов’язаної із загрозою поширення вірусу. Розповсюдження цієї хвороби в Україні лише набирає обертів і кількість випадків зараження  COVID-19 напряму залежить від того, наскільки виважено і усвідомлено кожен із нас буде дотримуватися правил карантину та самоізоляції. Особливо це стосується тих осіб, які нещодавно повернулися з-за кордону і зобов’язані  пройти обов'язкову двотижневу обсервацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень