Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги осіб з інвалідністю Білоцерківського району!

Дата: 24.03.2020 16:16
Кількість переглядів: 575

Фото без описуВ Україні налічується більше 42 тис. осіб з порушеннями слуху, зокрема в Київській області проживають близько 4 тис. глухих та слабкочуючих, для яких виклик екстрених служб досі залишається проблемою та спричиняє до залежності від інших. На виконання ст. 9 Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, якою регламентується надання особам з інвалідністю можливості вести незалежний спосіб життя й усебічно брати участь в усіх аспектах життя, держави-учасниці вживають належних заходів для забезпечення зв'язку шляхом виявлення й усунення перепон і бар'єрів, що перешкоджають доступності інформаційних, комунікаційних служб, зокрема електронних служб та екстрених служб. 

Громадська спілка «Українські системи та блокчейн рішення» розробила та запускає пілотний проект  - мобільний застосунок «112:UA»  з метою забезпечення доступності екстрених викликів для осіб з інвалідністю, в тому числі й осіб з порушеннями слуху.

 

Завдяки програмному забезпеченню  «112:UA»   глухі та слабкочуючі особи матимуть можливість самостійно здійснювати виклики служб екстреного реагування – пожежну службу, швидку допомогу, поліцію,службу газу через  перекладача жестової мови з використанням дистанційного відеозв'язку «Сервіс УТОГ».

 

Управління соціального захисту населення

Білоцерківської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень