Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область, Білоцерківський район
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У центрі уваги - забезпечення якісного і безпечного харчування дітей

Дата: 24.02.2020 16:57
Кількість переглядів: 419

У Білоцерківській райдержадміністрації відбулася робоча нарада з питань організації харчування в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах району. Участь у нараді взяли заступник голови Білоцерківської РДА Володимир Толочко,  представники відділу освіти, керівники ЗЗСО та дошкільних закладів району, постачальники харчових продуктів та продовольчої сировини в дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади. Ініціатор проведення заходу -  Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області.

Володимир Толочко, звертаючись до учасників наради, наголосив на тому, що відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 18 листопада 2019 року № 649 було затверджено Регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей у закладах освіти Київської області на 2020-2022 роки. Метою Регіонального плану заходів є забезпечення якісного і безпечного харчування дітей у закладах освіти, консолідація зусиль центральних органів виконавчої влади та місцевих органів влади щодо створення соціально-економічних умов, за яких дитина має задовольнити свої потреби у повноцінному та безпечному харчуванні.

Заступник начальника управління–начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Білоцерківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби, Андрій Зінченко акцентував увагу на тому,  що  для досягнення поставленої мети необхідно підвищувати рівень матеріально-технічного забезпечення закладів освіти у відповідності до вимог харчового та санітарного законодавства; здійснювати систематичне підвищення рівня обізнаності про якість та безпечність харчування дитячого і дорослого населення; забезпечити впровадження на харчоблоках закладів освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), за спрощеним підходом; забезпечити закупівлю харчових продуктів виключно в операторів ринку, що відповідають вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Представники Білоцерківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області ґрунтовно зупинилися  на  особливостях документального забезпечення організації харчування у закладах та веденні супроводжуючої ділової документації, окреслили найважливіші вимоги до операторів ринку та маркування продукції, проаналізували результати інспектування закладів освіти Білоцерківського району та звернули увагу керівників на типові порушення при організації харчування в закладах освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень