Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Герої не гинуть…

Дата: 20.02.2020 14:58
Кількість переглядів: 680

Фото без описуСьогодні, 20 лютого 2020 року, у День пам’яті Героїв Небесної Сотні, в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, заступник голови райдержадміністрації Володимир Толочко, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Кучер та заступник голови Білоцерківської районної ради  Анатолій Чичикало разом з працівниками адміністрації та районної ради взяли участь у мітингу на честь вшанування подвигу учасників Революції Гідності, який відбувся у середмісті Білої Церкви.

 

На площі, де розміщена стелла з фотографіями Героїв Небесної Сотні та українських захисників, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і суверенітет нашої держави, зібралися небайдужі білоцерківці, представники влади, громадських організацій – всі ті, хто  не забув події шестирічної давнини, коли мирний протест молоді проти дій влади завершився кривавим розстрілом учасників революції.

 

- Революція Гідності  2013–2014 років відбулася ціною понад ста життів українців, які прагнули європейського майбутнього для себе та своїх дітей. Мирний протест молоді підтримали тисячі українців. Майдан став символом Гідності і Свободи, а Небесна Сотня - прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів. Але герої не гинуть! Вони назавжди залишаються у наших серцях, - наголосив, звертаючись до учасників мітингу в.о. голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук.

 

До присутніх також звернувся Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, який зазначив, що події тих днів змінили хід історії. Кожен учасник Революції Гідності любив свою родину, та понад усе вони любили Україну. За неї і пішли під кулі. І сьогодні Україна, хоч і не так швидко, але змінюється. І все це завдяки самопожертві Героїв Небесної Сотні.

 

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності. Благочинний Білоцерківського району православної церкви України, настоятель парафії Покрова Божої Матері священик Микола Гопайнич разом із представниками духовенства відслужили молебень. Всі присутні поклали квіти до стелли з фотографіями полеглих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень