Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Педагоги району обговорили основні аспекти протидії булінгу

Дата: 19.02.2020 15:13
Кількість переглядів: 1012

Фото без опису18 лютого відбулася нарада з керівниками, практичними психологами та соціальними педагогами закладів загальної середньої освіти Білоцерківського району за участі заступника голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимира Толочка та начальника відділу освіти Вікторії Бабенко. На нараду були запрошені представник департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Юрій Кіцул, інспектор сектору ювенальної превенції Білоцерківського відділу поліції Анастасія Бровченк, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білоцерківської РДА Наталія Стецишина.

Ключовим питанням порядку денного наради було обговорення сутності булінгу, причин та сприятливих факторів для його виникнення у закладах освіти та  особливостей застосування заходів виховного впливу з метою уникнення даного явища в учнівському середовищі. Активну участь в обговоренні цього питання взяв представник департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Юрій Кіцул, який  ґрунтовно проаналізував окремі статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, ознайомив присутніх з суттєвими ознаками виявлення булінгу та розповів про алгоритм дій у випадках виявлення булінгу в закладі освіти.

Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білоцерківської РДА Наталія Стецишина окреслила у своєму виступі дії закладу освіти, служби у справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у випадках виявлення домашнього насильства.

Олена Павлусь, т.в.о. директора КУ «Білоцерківський районний інклюзивно-ресурсний центр», повідомила присутнім про ключові зміни у законодавстві щодо діяльності практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Вікторія Бабенко, підводячи підсумки наради, наголосила на необхідності дотримання вимог законодавства та створення безпечних умов для учасників освітнього процесу.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень