Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В пам’ять про полеглих в афганській війні…

Дата: 17.02.2020 16:10
Кількість переглядів: 357

Фото без описуВ.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук взяв участь в урочистостях з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виводу військ з Афганістану, які відбулися 15 лютого 2020 року у Білій Церкві, біля каплиці Святого Георгія Побідоносця.

 

Цю каплицю у народі називають «афганською». Саме тут щороку збираються учасники бойових дій на території інших держав, члени їхніх родин, друзі, побратими, матері, дружини та діти полеглих. 10 років тривала страшна війна на афганській землі. Більше трьох тисяч життів українців забрала вона, серед яких – і жителі Білоцерківщини.

 

Тридцять один рік розділяє нас від того дня, коли було оголошено про закінчення війни в Афганістані. Для багатьох 15 лютого 1989 року стало справжнім святом, бо цей день повернув у рідні домівки синів, братів і батьків.  Проте кожен, кому долею було наслідовано стати учасником афганської війни, ніколи не зможе забути ні ті страхіття, які довелося пережити, ні тих бойових побратимів, яких втратили. Саме тому щорічні зустрічі 15 лютого біля каплиці Святого Георгія Побідоносця для багатьох жителів міста і району вже стали традиційними.

 

Цьогорічні заходи розпочалися із хвилини мовчання в пам’ять про загиблих у війні в Афганістані. Також була відслужена заупокійна молебень за полеглими учасниками бойових дій на території інших держав.

 

До учасників заходу звернулися Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, учасники бойових дій в Афганістані, представники духовенства та ветеранських організацій. Присутні поклали квіти до стели з викарбуваними іменами полеглих воїнів-інтернаціоналістів та пройшлися Алеєю пам’яті воїнів, які загинули в Афганістані.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень