Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будьте уважні! Бережіть своє життя!

Дата: 14.02.2020 12:01
Кількість переглядів: 548

Фото без описуЧерез порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають своє житло і майно. Найчастіше це трапляється із людьми літнього віку, часто самотніми. Адже вони на початку опалювального сезону не завжди можуть самостійно перевірити стан печі та димарів і миттєво зреагувати на проблему, коли вона виникає. Щоб застерегти від можливих наслідків несправності пічного опалення Білоцерківський РВ ГУ ДСНС нагадує правила пожежної безпеки.

Заходи безпеки при використанні печей

Забороняється: використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі; розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами; залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду дорослих; доручати розпалювати печі та наглядати за ними дітям; використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топника; сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети; категорично забороняється закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар - це може призвести до отруєння чадним газом; влаштовувати в якості димової труби металеві та азбестові труби.

В опалювальний сезон не забувайте очищати димарі від сажі хоча б один раз на два місяці.

Не залишайте без нагляду розпалену піч чи плиту. Палаючого вуглика, а інколи й іскри, досить для того, щоб скоїлося велике лихо.

Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень