Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбувся семінар з питань декларування

Дата: 11.02.2020 15:55
Кількість переглядів: 598

Фото без опису11 лютого у приміщенні Білоцерківської районної державної адміністрації фахівці Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль та Оксана Миронюк і головний спеціаліст  з питань взаємодії з правоохоронними органами та протидії проявам корупції Білоцерківської районної державної адміністрації Світлана Корнійчук провели навчання щодо особливостей декларування у світлі змін чинного законодавства. На семінар були запрошені працівники райдержадміністрації, територіальних органів влади, посадові особи органів місцевого самоврядування.

 

В.о. голови адміністрації Юрій Савчук на початку занять наголосив на важливості сумлінного підходу до процесу декларування та відповідальності кожного за недоброчесне ставлення до своїх обов’язків і  приховування змін у фінансовому становищі суб’єкта декларування.

 

Заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль, виступаючи перед учасниками семінару, зупинилася на основних вимогах щодо декларування доходів громадян, отриманих протягом 2019 року.  

 

Окрема увага була акцентована на порядку отримання податкової знижки за навчання та в частині відсотків за користування іпотечним житловим кредитом.

 

Також представники Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області звернулися до посадових осіб органів місцевого самоврядування  щодо необхідності подальшої роботи у напрямку легалізації зайнятості та  упередженні виплати заробітної плати «в конвертах».

 

Зі змінами законодавства у сфері фінансового контролю та протидії проявам корупції  учасників семінару ознайомила головний спеціаліст  з питань взаємодії з правоохоронними органами та протидії проявам корупції Білоцерківської районної державної адміністрації Світлана Корнійчук. Зокрема, Світлана Миколаївна наголосила, що  Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» було внесено ряд змін до Закону України «Про запобігання корупції». Так,  розширено коло суб’єктів декларування та коло близьких осіб і членів сім'ї декларантів; введено  ряд нововведень щодо питань фінансового контролю.

 

Частина нововведень стосується і форми електронної декларації. Головний спеціаліст  з питань взаємодії з правоохоронними органами та протидії проявам корупції Білоцерківської районної державної адміністрації надала рекомендації щодо правильного заповнення нової форми електронної декларації та детально роз’яснила сутність кожного розділу фінансового документу.

 

Покрокова інструкція щодо основних вимог декларування розміщена тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень