Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ланцюг єдності об’єднав місто і район, молодь і ветеранів

Дата: 22.01.2020 18:47
Кількість переглядів: 430

День Соборності України є тим особливим днем, який віднедавна зайшов у серця українців і міцно закріпився там, акумулюючи в собі непохитну віру у щасливе і успішне майбутнє нашої держави.

 

Саме сьогодні, у День Злуки, тисячі українців вже традиційно збираються разом, аби поєднатися у символічному ланцюгу, який підтверджує наше прагнення до єдності та неподільності. Не винятком є і жителі Білоцерківщини, які щороку ретельно готуються до відзначення Дня Соборності України.

 

Саме знаменній події, яка відбулася 22 січня 1919 року,   приурочені різноманітні заходи, організовані у всіх населених пунктах району. На урочисті мітинги, тематичні виставки, лекції, години державності,  зустрічі з учасниками бойових дій, які відстоювали і відстоюють нині незалежність та суверенітет нашої держави, збираються і ветерани, і зовсім юні жителі району.

 

Своєрідним символічним актом єдності став і захід, котрий вже традиційно відбувається у самому серці Білої Церкви, на площі, де височить пам’ятник Великому Кобзареві. На урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України прийшли патріотично налаштовані жителі міста на чолі з міським головою Геннадієм Диким. Завітала на урочистості і делегація від  Білоцерківського району на чолі з в.о. голови райдержадміністрації  Юрієм Савчуком.

 

Відрадно, що під блакитно-жовтими стягами об’єдналися не лише представники міста і району, а й білоцерківська юнь разом із сивочолими ветеранами.

 

- Те, що ось на цій площі сьогодні, у День Соборності України, зібралося так багато молоді, є найкращим підтвердженням того, що в України велике майбутнє, - наголосив під час виступу на мітингу в.о. голови райдержадміністрації  Юрій Савчук. – Наша віра і наше прагнення до єдності є і будуть непохитними. Саме в цьому наша сила!

 

Учасники заходу поклали квіти біля підніжжя пам’ятника Кобзареві, а затим об’єдналися в єдиний ланцюг, яким пройшли до Стели з портретами Героїв, які віддали своє життя за єдність, суверенітет і незалежність України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень