Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щедра коляда білоцерківську землю обліта!

Дата: 14.01.2020 09:06
Кількість переглядів: 435

 

Фото без описуЄ в українського народу славна традиція у піснях Різдво Христове звеличати та рідну землю прославляти. І линуть колядки та щедрівки від оселі до оселі, від села до міста, віншуючи щедрих господарів.

 

Нещодавно Будинок культури с. Потіївка зібрав усіх охочих у мандри найвеличнішими піснями, що линуть від двору до двору, від оселі до оселі. За вікном  гомін, на подвір’ї грюкіт і стукіт, а на порозі гурт колядників та щедрівників зі словами: «Дозвольте колядувати, господаря віншувати». А колядників зустрічали господарі -  заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко та голова Потіївської сільської ради Ольга Бурлака, настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Іван та настоятель Храму Дмитрія Солунського ієрей Михаїл.

 

І колядники у Потіївської громади були не прості – кращі аматорські вокальні, хорові та фольклорні колективи Білоцерківського району.  Вже  всьоме вони збираються разом у дні Різдвяно-новорічних свят на районний фестиваль  колядок, щедрівок та  новорічних пісень «В ніч Різдвяну колядка дзвенить».

Цього року колядували та щедрували 20 аматорських колективів, які виконували обрядові пісні, колядки та щедрівки.

 

Різними  були  тексти пісень, проте всіх їх об’єднувало одне: віра у світле майбутнє землі української і народу, який на ній проживає.

 

Ой ти, Царю, Царю, небесний Владарю,
Даруй літа щасливії сего дому господарю.
Сему дому господарю, і його родині,
Даруй літа щасливії нашій неньці Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень