Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Неможливо викреслити та забути.....

Дата: 25.12.2019 19:13
Кількість переглядів: 355

Фото без опису25 грудня виповнилося 40 років введення радянських військ до Афганістану. Власне з цієї дати й веде свій відлік жорстока та кровопролитна десятилітня війна, що обірвала життя майже трьох тисяч наших співвітчизників та не одне серце одягнула у вічну жалобу. Й сьогодні ті, хто щасливо повернувся додому, ніколи не забудуть тих, хто не повернувся із тієї жахливої війни та відійшов на вічний спочинок…

Тож, напередодні такої сумної дати у великому залі Білоцерківської районної адміністрації та районної ради відбулася пам`ятна зустріч присвячена тим подіям. У залі зібралися воїни-інтернаціоналісти, ветерани Другої світової та учасники АТО. В числі почесних гостей - в.о.голови районної адміністрації Юрій Савчук, голова районної ради Володимир Шевченко, голова районної організації ветеранів України Віктор Рудий, голова правління МГО "Бойове братство без кордонів" Євгеній Подсольонов, голова обласного комітету сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій та ветеранів війни Олена Гаврилюк, заступник військового комісару Валерій Римарчук, настоятель храму Георгія Побідоносця протоієрей Вадим Оляніцький.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників. Очільники району подякували хоробрим воїнам різних поколінь, які самовіддано захищали і продовжують захищати Батьківщину. Також виступили й інші запрошені почесні гості.

Потому відбувся пам`ятний концерт, під час якого піснями, багато з яких є авторськими, вшановано подвиг захисників, чоловічу доблесть та дружбу.

Довідково: війна в Афганістані розпочалася у грудні 1979 року нападом  на президентський палац у Кабулі і вбивством президента країни Хафізулли Аміна і його оточення та введенням у країну "обмеженого контингенту" радянської армії. Вона була повномасштабною збройною агресією Радянського Союзу проти суверенного Афганістану під приводом боротьби з моджахедами. Тривала до виводу основної маси радянських військ 15 лютого 1989 року. Унаслідок цієї війни загинуло (за міжнародними даними, прийнятими також і СРСР) близько 1,5 млн або 10 % з числа тодішнього населення країни. Радянські втрати, за офіційними даними СРСР, становили близько 15 тисяч військовослужбовців. Вважається, що всього під час радянсько-афганської війни загинуло 2378 українців. Однак вихідців з теренів України та тих, хто спочиває в українській землі, дещо більше. Так, за даними книги "Чорні тюльпани. Афганський мартиролог України", цифра зростає до 3087 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень