Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині стартує пілотний проєкт зі створення Державного аграрного реєстру

Дата: 22.12.2019 12:30
Кількість переглядів: 359

Фото без описуПрезентація проєкту з впровадження аграрного реєстру на Київщині відбулася 20 грудня в приміщенні Товарної біржі «Київська агропромислова біржа».

Участь у заході взяли заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Інна Мєтєлєва, в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації Костянтин  Довгаль, координатор з ІТ діяльності  «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами» Володимир Попов та інші.

Київська область обрана однією з шести областей України, де стартував пілотний проєкт із наповнення та впровадження Державного аграрного реєстру. Даний реєстр допоможе аграріям легко, швидко та зручно отримувати державну підтримку і взаємодіяти з органами державної влади.

В області будуть працювати оператори реєстру, що проводитимуть консультації, допомагатимуть створити ЕЦП та зареєструватись. Оператори виїжджатимуть в ОТГ та сільські ради, а також надаватимуть послуги в обласних управліннях агропромислового розвитку.

Сервіс буде працювати за принципом «єдиного вікна». Після реєстрації користувач зможе отримати інформацію з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав, Реєстру тварин, зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо.

Планується, що реєстр буде доповнено функціоналом замовлення державних послуг, що необхідні для ведення сільського господарства.

Сервіс допоможе агровиробникам отримувати державну підтримку не виходячи з дому. Подати заявку можна буде через особистий кабінет онлайн.

Після пілотної фази, аналізу роботи та усунення усіх недоліків, проєкт буде поширений на всю територію України.

Довідка. Запуск Реєстру передбачений Указом Президента України від 08.11.2019 року №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», угодою між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку про Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство в Україні.

Метою проєкту є ідентифікація суб’єктів ринку та налагодження ефективної комунікації, підвищення інвестиційної привабливості агросектору, спрощення доступу до банківського фінансування, впровадження програм державної підтримки, створення інформаційно-аналітичної бази для оцінки ефективності впровадження програм державної підтримки, формування державної політики щодо розвитку сільського господарства та сільських територій, упередження помилок в державному земельному кадастрі.

Інструмент сприятиме створенню прозорої системи земельних відносин та зробить взаємодію між державою та сільськогосподарськими виробниками зручною та доступною.

Державний аграрний реєстр об’єднає: Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, реєстр прав, реєстр Держгеокадастру та реєстр тварин. Зареєструватись в ньому зможе кожен охочий за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Реєстр важливий як для агровиробників, так і для держави. Він допоможе зробити державну підтримку ефективнішою. Держава зможе краще зрозуміти, як підтримка впливає на галузь, окремий регіон, певну категорію виробників. Це дозволить  диверсифікувати ресурси і зосередити їх на тих проблемних питаннях, де підтримка матиме найбільший ефект.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень