Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 13.12.2019 15:03
Кількість переглядів: 710

Фото без опису14 грудня в Україні вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня завершили будівництво саркофага Чорнобильської атомної електростанції.  Із метою гідного вшанування пам’яті подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, сьогодні, 13 грудня 2019 року, відбувся захід за участі безпосередніх учасників тих лихоліть, керівництва району та працівників районної адміністрації.   

У ході зустрічі в.о.голови Білоцерківської  районної державної адміністрації Юрій Савчук, заступник голови адміністрації  Володимир Толочко нагородили Почесними грамотами Білоцерківської районної державної адміністрації та районної ради  відзначено ліквідаторів, які проживають на території району. З районної комплексної програми «Турбота» вони отримають матеріальну допомогу.

Фото без опису

Опісля,  учасники заходу здійснили покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим пожежникам. Адже саме вони найперші стали на боротьбу з «мирним» атомом та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів на ЧАЕС.  

Фото без опису

Додамо, Білоцерківщина належить до тих регіонів, які найбільше постраждали від чорнобильського лиха. Загальна кількість постраждалих внаслідок аварії майже 19 тисяч осіб. Щороку на соціальний захист даної категорії населення держава виділяє значні суми. Зокрема,  для реалізації заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення протягом 2019 року в район з держбюджету надійшло 5,45 млн. грн. Ці кошти витрачені на пільги і компенсації мешканцям району, які безпосередньо пов’язані зі станом здоров’я і є пріоритетними, а саме: пільгового забезпечення продуктами харчування, виплат компенсацій сім’ям з дітьми та видатків по безплатному пільговому медичному обслуговуванню.

Протягом  року 93 особи, віднесені до категорії 1, безкоштовно оздоровились в санаторно-курортних закладах. На ці заходи витрачено 678 тис. гривень коштів з державного бюджету. Оздоровлення проводилось в санаторно-курортних закладах України, а саме: в санаторіях «Поляна», «Шаян», «Сонячне Закарпаття», «Карпати» (Закарпатська область), «Дніпро-Бескид», «Кристал», «Алмаз» (м.Трускавець), «Орізонт», санаторій ім. Сергія Лазо (м.Одеса). Вартість путівки на 18 днів становить 7300  грн.Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень