Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ МЕДРЕФОРМИ-2020

Дата: 05.12.2019 12:18
Кількість переглядів: 415

Фото без описуСтан впровадження медичної реформи в області та готовність закладів охорони здоров’я до наступного етапу реформування обговорили днями в Київській облдержадміністрації. Участь у розширеній нараді взяли в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, головний лікар КНП Білоцерківської районної ради «Білоцерківська районна лікарня» Олександр Лопот, голова Узинської ОТГ Віталій Гринчук, голова Фурсівської ОТГ Микола Фурсенко.  

Захід провів очільник КОДА Олексій Чернишов, за участю першого заступника міністра охорони здоров’я Андрія Семиволоса, в.о. голови Національної служби здоров’я України Оксани Мовчан та директора Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрія Віленського, голів РДА, міських голів та керівників ОТГ.

Наступний етап реформування системи охорони здоров’я має розпочатися в частині впровадження механізмів фінансування гарантій. Це означає, що 60% фінансування залишається на захищені статті, а 40% - це фінансування за надані послуги, яке переходить до НСЗУ. Для того, щоб цей механізм запрацював, потрібно виконати 2 основні умови:

- заклади мають бути перетворені в комунальні некомерційні підприємства (КНП);

- усі заклади охорони здоров’я мають бути інформатизовані та підключені до медичної інформаційної системи.

 

З 1 квітня 2020 року стартує Програма медичних гарантій, на яку в державному бюджеті закладено 72 млрд грн. За словами директора Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрія Віленського, це ті кошти, які будуть спрямовуватися в заклади за договорами НСЗУ та закладами: «Ця модель передбачає те, що ми переходимо від утримування закладів до плати за медичну послугу. Тобто, гроші йдуть за пацієнтом. Фактично, заклади перетворюються з утримувачів приміщень і штату в підприємства, і менеджер, який керує цим закладом, повинен робити це успішно».

 

Процес укладення договорів про медичне обслуговування з НСЗУ має розпочатися з 1 лютого наступного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень