Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася оперативна нарада

Дата: 02.12.2019 11:12
Кількість переглядів: 591

Під час щотижневої оперативної наради за участі керівників структурних підрозділів районної адміністрації розглянуто питання щодо очікуваних результатів фінансово-господарської діяльності сільськогосподарських підприємств Білоцерківського району за поточний рік, проєкт районного бюджету Білоцерківського району на 2020 рік та нововведення у системі декларування доходів державних службовців.

Зокрема, як доповіла заступник начальника управління агропромислового розвитку Олена Кузьменчук, з 13 підприємств,  що склали звіт про очікувані результати роботи за 2019 рік, 12 планують закінчити рік з прибутком.  Рівень рентабельності очікується +17,84 %. Очікується отримати валової продукції за 2019 рік (в порівняльних цінах 2010 року) по сільськогосподарських підприємствах, що звітують в управління агропромислового   розвитку  на  суму 156,8 млн. грн. в т. ч. по рослинництву 106,5 млн. грн., по тваринництву 50,4 млн.грн. Згідно  очікуваних результатів найкращий фінансовий стан очікується в ТДВ «Терезине», СФГ «КоЛоСок», ТОВ «Агро-Лідер-Україна»,  ПОП  «Агрофірма Узинська», ТОВ «Еліта».

Про проєкт головного кошторису району на наступний рік доповіла в.о. начальника управління фінансів райдержадміністрації Людмила Мерзлюк. При складані проекту районного бюджету на 2020 рік враховано у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, та проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Також при розрахунку обсягу видатків враховано надання районному бюджету з державного бюджету основних трансфертів, передбачених статтею 98 Бюджетного кодексу України.

Всього доходи районного бюджету на 2020 рік визначені в сумі 179,1 млн. грн., в тому числі: по загальному фонду – 178,3 млн. грн., по спеціальному фонду 0,8  млн. грн.. Власні доходи становлять 104 млн. грн., в тому числі: по загальному фонду – 103,2 млн. грн., по спеціальному фонду – 0,8 млн. грн. Що стосується видатків, то по галузям соціальної сфери проектом районного бюджету передбачено спрямувати:

  • на соціальний захист - 6,9 млн.грн.;
  • на освіту – 114,5 млн.грн.;
  • на охорону здоров’я – 24,9 млн.грн.;
  • на культуру – 13,8 млн. грн.;
  • на фізичну культуру та спорт – 1,4 млн. грн.

На заробітну плату з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери передбачено 131 млн. грн.,  енергоносії -14,5 млн.грн., на фінансування програм заплановано  3 млн. грн.

Головний спеціаліст з питань взаємодії із правоохоронними органами та протидії проявам корупції апарату райдержадміністрації Світлана Корнійчук розповіла нововведення у системі декларування доходів державних службовців. Втім, щоб уникнути проблем при щорічному фінансовому контролі у зв’язку з новими правилами, вирішено найближчим часом провести спеціальні тренінгові навчання для працівників районної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень