Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпочалася акція “16 днів проти насильства”

Дата: 27.11.2019 16:32
Кількість переглядів: 568

Фото без описуМіжнародна кампанія "16 днів проти насильства" стартувала 25 листопада 2019 року, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Цьогоріч девіз кампанії "Розфарбуємо світ в помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань”. Головна мета кампанії - привернути увагу до чутливої теми гендерного насильства, а також об’єднати суспільство у боротьбі з ним.

В Європі близько 25% жінок страждають від фізичного або сексуального насилля. Особи, які зазнали насильства, частіше мають порушення психічного здоров’я (депресивні стани, схильність до суїциду), проблеми пов’язані з сексуальним та репродуктивним здоров’ям, схильність до алкоголізму.

Нагадаємо, що 11 січня 2019 набули чинності зміни до законодавства щодо домашнього та сексуального насильства. Новий закон передбачає притягнення до кримінальної відповідальності особи, яка вчиняє домашнє насильство. Нещодавно у Києві було винесено перший вирок за цей злочин.

Додамо, що акція "16 днів проти насильства" започаткована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. У цей період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 25 листопада – Міжнародний день ООН з викоренення насильства щодо жінок, що присвячений сестрам Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури Трухильо у Домініканській Республіці у 1960 році; 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня –річниця інциденту в Монреалі, коли 14 жінок – студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками”, 9 грудня – міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня – Міжнародний день прав людини; 10 грудня – День прав людини, коли уряди країн-членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини “на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків”, підписавши Загальну декларацію прав людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень