Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З початку року жителям району видано та оплачено 437 засобів реабілітації

Дата: 25.11.2019 14:42
Кількість переглядів: 472

Фото без описуПід час щотижневої оперативної наради за участі начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів адміністрації, яку проводив в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, розглянули питання щодо забезпечення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами та засобами реабілітації. Доповідала начальник управління соціального захисту населення Валентина Бачинська.

 

Станом на 25 листопада 2019 року до управління соціального захисту населення райдержадміністрації із заявами на забезпечення засобами реабілітації  звернулася 121 особа з інвалідністю, серед них 23 дітей та 2 учасника антитерористичної операції. Загалом до управління надійшло 11 траншів грошових коштів на загальну суму 1 091 647 грн., на ці кошти укладено 57 договорів з підприємствами-постачальниками засобів реабілітації. Загалом же з початку  року видано та оплачено 437 засобів реабілітації.

 

Вперше урядом відповідно до Постанови  №238 від 14.03.2018 р. «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», внесено зміни до Порядку в частині визначення права осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю  по слуху на отримання грошової компенсації за самостійно придбані  мобільні телефони.  Урядом передбачено граничний розмір такої компенсації у сумі 3 252 грн. Таким правом скористалися  2 особи з інвалідністю по слуху та 2 дитини з інвалідністю по слуху. Відповідні компенсації їм вже виплачено.  

З метою вчасного забезпечення осіб з інвалідністю району необхідними засобами реабілітації та враховуючи завершення бюджетного року працівниками управління було надіслано листи на відповідальних осіб Білоцерківської районної лікарні та Білоцерківської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії  з проханням пришвидшити заповнення та видачу індивідуальних програм для осіб з інвалідністю з визначенням медичних показань на забезпечення засобами реабілітації. Потреба у коштах до кінця року становить 237,6 тис. грн.

Варто зазначити, що відповідальними особами управління постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота з особами з інвалідністю щодо забезпечення їх права на забезпечення засобами реабілітації, ознайомлення з наочною друкованою продукцією про різноманітність засобів реабілітації, буклетами, інформаційними каталогами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень