Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У КИЇВСЬКІЙ ОДА ОБГОВОРИЛИ ПЕРЕБІГ ФОРМУВАННЯ ОТГ

Дата: 21.11.2019 14:07
Кількість переглядів: 596

Фото без описуУ четвер, 21 листопада, відбулася зустріч з питань розробки перспективного плану формування територій громад Київської області. В обговоренні взяли участь голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов та його заступники, депутати Київської обласної ради, представники Кабінету Міністрів України, радники прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, депутати Верховної Ради, обрані в мажоритарних округах на Київщині, а також профільні фахівці.

На засіданні розглянули та обговорили проєкт Перспективного плану формування територій громад Київської області, який був розроблений представниками робочої групи спільно з депутатами Київської облради, експертами, головами селищних рад та представниками місцевих громад.

Очільник облдержадміністрації Олексій Чернишов назвав проєкт документу альтернативним варіантом, який більшою мірою відповідає баченню самих громад щодо добровільного об’єднання в ОТГ.

«Підготовка цього документа є компромісом. Ми орієнтовані на добровільне об’єднання. Первинним для нас є чути інтереси громад, доки ми не перейшли до другої фази формування ОТГ. Ми готові до обговорення проєкту цього плану та його доопрацювання», — наголосив Олексій Чернишов.

Також під час зустрічі було порушено основні проблемні питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад, озвучено пропозиції для завершення розроблення проєкту змін якнайшвидше.

Голова Київської ОДА Олексій Чернишов подякував представникам Кабміну та народним депутатам України за участь в обговоренні проєкту Перспективного плану та відзначив важливість їхньої підтримки для діалогу з громадами Київщини.

За підсумками наради учасники домовилися про проведення наступної зустрічі в середу, 27 листопада.

Довідка

З детальною інформацією про формування об’єднаних територіальних громад можна ознайомитися на сайті Децентралізації.

За матеріалами http://koda.gov.ua/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень