Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У  Малій Вільшанці та Озерній відбулися громадські слухання з питань охорони громадського порядку

Дата: 13.11.2019 15:34
Кількість переглядів: 609

Фото без опису13 листопада за участі заступника голови Білоцерківської райдержадміністрації Володимира Толочка, начальників відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, начальника сектору превенції Узинського відділення поліції Білоцерківського відділу поліції Сергія Чернеги, дільничного офіцера поліції Миколи Сови відбулися громадські слухання з питань охорони громадського порядку у селах Мала Вільшанка та Озерна. 

 

В обох населених пунктах зустрічі відбулися в конструктивному руслі. Їх учасники відзначили ефективність проведення таких заходів, оскільки вони дають можливість громадянам вирішити свої проблеми, спільно координувати діяльність органів влади та правоохоронних органів, отримати інформацію про роботу з перших вуст.

 

В цілому, нарікань на роботу дільничного офіцеру поліції, який закріплений за вище вказаними населеними пунктами, від громадян не зафіксовано. Втім зауваження до роботи правоохоронних органів все ж таки були. Так, у Озерній жителі поскаржилися на непрофесійність патрульної поліції.  Крім того, і жителі Малої Вільшанки, і Озерної зауважили, що для покращення роботи дільничних варто збільшити їх кількість, адже один дільничний на 10-12 населених пунктів просто не в змозі належним чином виконувати свої професійні обов’язки.  Варто додати, що такі пропозиції лунають під час кожної такої зустрічі. Втім, поки ситуація не змінюється.  

 

Фото без опису

Серед інших проблемних питань зафіксовано наступні: порушення швидкісного режиму на території сіл, рух великогабаритного вантажного транспорту через населені пункти, акт вандалізму біля пам’ятного знаку «Гола атака». Також жителі Малої Вільшанки звернулися з проханням звернути увагу на ділянку дороги з високим рівнем аварійності, а саме поворот з Малої Вільшанки на Озерну, оскільки там вже неодноразово траплялися аварійні ситуації.

   

Також голова Озернянської сільської ради Юрій Дробович поцікавився змістом проекту «Поліцейський офіцер громади». Зокрема, проектом передбачається, що поліцейський офіцер громади буде закріплений суто за своєю громадою, вирішуватиме проблеми адміністративного характеру, дорожньо-транспортні пригоди та вестиме “легкі” кримінальні провадження. Крім цього, він займатиметься також профілактичною роботою, тобто збиратиме дані про населення громади. Крім того, він забезпечуватиме громадський порядок на святах чи зборах. За даними Нацполіції, на сьогодні в країні є потреба 146 тис. таких дільничних, а механізм реформи передбачає, що громади навіть зможуть шукати собі кандидатів на ці посади. Можливо, такий проект і допоможе вирішити проблемне питання з кількістю дільничних.

 

По закінченню обговорень присутні оцінили роботу дільничних офіцерів поліції, заповнивши анонімні анкети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень