Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обговорено перспективи формування Білоцерківської ОТГ

Дата: 10.11.2019 20:35
Кількість переглядів: 964

08 листопада в м.Біла Церква відбулася партнерська зустріч у форматі діалогу: «Білоцерківська ОТГ. Об’єднання заради майбутнього». Зустріч була організована виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради. На неї було запрошено представників місцевих рад Білоцерківського, Сквирського, Фастівського районів. Метою такої зустрічі було обговорення питань, що турбують громади на шляху об’єднання у ОТГ, враховуючи завершальну стадію проведення реформи децентралізації. 

Своє бачення децентралізаційних процесів та перспектив формування майбутньої  громади висловили  міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, в.о.голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук, координатор Офісу впровадження реформи децентралізації Київського РВ АМУ Володимир Удовиченко, т.в.о. виконавчого директора Київського регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Дехтярчук.  Модерували обговорення координатори проектів ОБСЄ в Україні Владислава Каневська та  Олена Сас.

Присутні очільники сільських громад висловили думки щодо переспектив об’єднання в ОТГ та озвучили низку питань, які турбують жителів. Також були обговорені  практичні шляхи проведення процесу створення Білоцерківської ОТГ.

Додамо, що наразі громади мають останні можливості щодо добровільного визначення до якої з ОТГ приєднатися. У 2020 році згідно із законодавством ті громади що не визначилися й не об’єдналися буде об’єднано в адміністративному порядку.

За матеріалами bc-rada.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень