Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Долучилися до диктанту національної єдності

Дата: 09.11.2019 19:53
Кількість переглядів: 375

8 листопада, з нагоди Дня української писемності та мови, до  написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилися працівники освіти, культури, бібліотечної системи Білоцерківського району, а також  начальники і спеціалісти відділів та структурних підрозділів Білоцерківської районної державної адміністрації. За словами тих, хто вже не вперше приймає участь у радіодиктанті, що це гарний стимул для перевірки знань та самовдосконалення.

Районне свято відбулося на базі Пилипчанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»,  участь  у якому приймала начальник районного відділу освіти Вікторія Бабенко. В рамках заходу відбулися інформаційні хвилинки про історію свята та про важливість вивчення рідної мови. А  потім вчителі школи та учні 11-го класу долучилися до написання 19-го радіодиктанту національної єдності. Традиційно в прямому ефірі Українського радіо читав текст під назвою «Від бересту – до «цифри»» доцент Київського університету  ім. Б. Грінченка, мовознавець Олександр Авраменко. Особливістю цьогорічної акції стало використання у тексті слів нової редакції чинного правопису.

В класі панувала особлива та піднесена атмосфера, адже кожен відчував свою солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово. Після написання усі присутні обмінялися своїми думками з приводу особливостей цьогорічного диктанту, а також мали змогу провести роботу над помилками, адже текст для самоперевірки був доступний вже через 15 хвилин після завершення диктанту.

Нагадаємо, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають українську мову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень