Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Долучилися до диктанту національної єдності

Дата: 09.11.2019 19:53
Кількість переглядів: 391

Фото без опису8 листопада, з нагоди Дня української писемності та мови, до  написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилися працівники освіти, культури, бібліотечної системи Білоцерківського району, а також  начальники і спеціалісти відділів та структурних підрозділів Білоцерківської районної державної адміністрації. За словами тих, хто вже не вперше приймає участь у радіодиктанті, що це гарний стимул для перевірки знань та самовдосконалення.

Районне свято відбулося на базі Пилипчанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»,  участь  у якому приймала начальник районного відділу освіти Вікторія Бабенко. В рамках заходу відбулися інформаційні хвилинки про історію свята та про важливість вивчення рідної мови. А  потім вчителі школи та учні 11-го класу долучилися до написання 19-го радіодиктанту національної єдності. Традиційно в прямому ефірі Українського радіо читав текст під назвою «Від бересту – до «цифри»» доцент Київського університету  ім. Б. Грінченка, мовознавець Олександр Авраменко. Особливістю цьогорічної акції стало використання у тексті слів нової редакції чинного правопису.

Фото без опису

В класі панувала особлива та піднесена атмосфера, адже кожен відчував свою солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово. Після написання усі присутні обмінялися своїми думками з приводу особливостей цьогорічного диктанту, а також мали змогу провести роботу над помилками, адже текст для самоперевірки був доступний вже через 15 хвилин після завершення диктанту.

Фото без опису

Нагадаємо, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають українську мову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень