Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День молитви за сиріт: дорослі  просили у Бога для дітей люблячі і турботливі родини

Дата: 07.11.2019 16:26
Кількість переглядів: 586

Фото без описуСім’я завжди була і буде природним середовищем для найкращого розвитку потенціалу дітей. Кожна дитина має право на виховання в люблячій сім’ї та батьківську турботу. Втім інколи трапляється зовсім не так… Тож з 2011 року щоб кожна дитина, яка з різних причин та обставин залишилася сиротою, в Україні проводиться  День молитви за сиріт. Це традиційний  захід, під час якого віруючі люди з різних Церков та релігійних організацій по всьому світу просять про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім’ях. 

 

Вже не вперше такі заходи проходять і в місті Біла Церква. Втім цьогоріч до такого духовно-соціального проекту долучилися і майже півсотні дітлахів з Білоцерківського району. Це вихованці дитячих будинків сімейного типу та дітки з прийомних родин. Власне сам захід відбувся 6 листопада в театрі ім.П.К.Саксаганського. Серед почесних гостей - заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Золотоверх, в.о.начальника служби у справах дітей та сім`ї облдержадміністрації Петро Ткач,  засновник та голова ГО «Об’єднання соціальних проектів «Отчий Дім» Роман Корнійко, священнослужителі та представники різних релігійних громад та ін.

Фото без опису

У рамках заходу спільною молитвою дорослі  звернулися до Всевишнього і просили допомоги та благословення для малечі, які, нажаль, позбавлені батьківської любові та турботи. Молитву від дітей зачитала Ксенія Дівченко, вихованка ДБСТ з Білоцерківського району. Зворушливими та щемливими були історії про всиновлення, якими радо поділилися ті, кому пощастило стати батьками для багатьох обездолених малюків. І мало хто, міг стримати сльози, коли на сцені виступали дітки, якими пощастило знайти свої справжні родини. Бо ж недарма кажуть, що не та мама яка народила, а та, яка виховала.

Фото без опису

Крім урочистої частини, для юних учасників організовано різноманітні майстер-класи та розваги. А ще діти мали змогу переглянути виставу «Бременські музиканти» та відвідати Білоцерківський краєзнавчий музей.

Додамо, що організаторами такого чудового заходу стали: служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації, управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, Київська обласна рада Церков та релігійних організацій, Альянс «Україна без сиріт».

Тож хай кожна знедолена дитина отримає турботливу родину та гідне життя!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень