Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА КИЇВЩИНІ НЕ ВИЯВЛЕНО ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ НА ДИФТЕРІЮ – ОДА

Дата: 01.11.2019 09:39
Кількість переглядів: 385

Фото без описуУсі медзаклади Київської області в достатній кількості забезпечені вакциною АКДП. Проте, дифтерійного антитоксину (сироватки) практично немає. Як повідомляє департамент охорони здоров’я КОДА, станом на 30.10.2019 жодного випадку захворювання на дифтерію не зафіксовано.

В резерві КЗ КОР «Київська обласна база спецмедпостачання» знаходиться лише 3 флакони дифтерійного антитоксину, що недостатньо для лікування навіть однієї людини. Тому облдержадміністрацією направлено клопотання до КМУ та МОЗ України сприяти у забезпеченні в достатній кількості протидифтерійною сироваткою медзаклади області.

Усі заклади охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу забезпечені вакциною АКДП (проти дифтерії, працю та кашлюка) та АДП-М (проти дифтерії та правцю із зменшеним вмістом антигену). Проте, вакциною АДП (проти дифтерії та правцю для щеплення дітей в 6-ти річному віці) Київська область забезпечена недостатньо.

При потребі 25 тисяч доз, Київщина отримала завдяки перерозподілу з двох інших областей України у вересні цього року лише 3 тисячі 400 доз. Відтак, щеплено лише 5 тисяч 150 дітей віком 6 років, коли вакцинації потребують 22 тисячі 747 осіб.

З метою захисту дітей від інфекційних хвороб та попередження виникнення захворювання на дифтерію, облдержадміністрацією направлено лист до МОЗ України щодо забезпечення закладів охорони здоров’я Київської області вакциною АДП (для вакцинації дітей 6 років та старше).

Крім того, рішенням обласної комісії ТЕБ та НС від 26.06.2019 і спільним наказом департаменту охорони здоров’я і департаменту освіти та науки КОДА від 01.07.2019 №612-адм/183 не дозволяється відвідування закладів освіти дітям, які не отримали обов’язкових профілактичних щеплень, передбачених Календарем щеплень.

За матеріалами http://koda.gov.ua/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень