Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перепоховання останків воїнів Другої світової війни

Дата: 18.10.2019 09:28
Кількість переглядів: 790

Фото без описуЦеремонія перепоховання останків воїнів, які загинули в роки Другої Світової війни відбулася на території Меморіального комплексу в с.Ходорів Миронівського району.

Участь в заході взяли заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, керівництво Миронівського району, керівники Всеукраїнської організації ветеранів України і Київської обласної організації ветеранів України, учасники бойових дій ІІ світової війни, керівник групи «Пошук» Віталій Настін, духовенство та гості. В числі учасників - і актив Білоцерківської районної організації ветеранів України на чолі з Віктором Рудим. 

Щороку члени пошукової організації «Пошук» знаходять все нові і нові непоховані останки солдат, які потім належним чином хоронять в загальній могилі. Цього року знайдено рештки 56-ти безіменних воїнів в Миронівському районі. По знайдених солдатських медальйонах було ідентифіковано двох бійців, які боронили нашу землю, це: Пархоменко Петро Єрмолайович – 1903р.н., загинув у 1941 році та Малінський Олексій Петрович – 1909 р.н., загинув у 1941 р. 

Хвилиною мовчання вшановано пам`ять загиблих захисників Батьківщини. Священики відслужили заупокійну літію і  супроводили домовини з рештками  воїнів  до місця поховання.  Опісля церемонії поховання присутні поклали на могили вінки та квіти. І на останок, всі присутні вирушили колоною до річки Дніпро, щоб випустити вінок пам’яті у воду, де в кінці вересня 1943 року відбулося форсування Дніпра. Битва була однією з наймасштабніших і найкривавіших воєнних операцій світової історії. Оцінки кількості загиблих різняться між 1,7 та 2,7 млн.

За матеріалами http://miroraj.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень