Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відновлено будівництво амбулаторії в Озерній

Дата: 16.10.2019 11:01
Кількість переглядів: 607

Фото без описуРоботи по будівництву амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Озерна відновилися після короткої перерви, що була пов’язана з необхідністю зміни виконавця будівельних робіт. Із ходом робіт ознайомився в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук. У ході зустрічі з підрядниками очільник району обговорив хід будівництва, наголосив на своєчасному та якісному виконанні робіт.

«Сьогодні мав можливість перевірити процес будівельних робіт в Озерній.  Рухаємось в правильному напрямку. Маємо надію, що «під ялинку» жителі Озерної отримають подарунок у вигляді нової сучасної амбулаторії. Безумовно, що медицина має бути доступною не лише за своєю вартістю, а й територіально, аби пацієнтам не доводилося долати відстань у декілька кілометрів до лікарні, щоб отримати медичні послуги. І такі сучасні амбулаторії - це ще один крок до покращення надання якісної медичної допомоги жителям сільської місцевості», - зауважив Юрій Степанович.

Наразі вже повністю зведено приміщення амбулаторії, перекрито дах, проведено роботи з утеплення, встановлено вікна та двері. Незабаром розпочнеться внутрішнє оздоблення. Все необхідне медичне обладнання та автомобіль вже закуплене, тож після завершення всіх необхідних робіт амбулаторія буде готова прийняти перших пацієнтів. Доречі, за проектом у будівлі передбачене і житло для лікаря. Приміщення буде зручним і для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, що будівництво амбулаторії проводиться за кошти субвенції з державного та місцевого (співфінансування) бюджетів. Зокрема, з державного бюджету спрямовано 4,1 мільйонів грн., а з районного бюджету – 2 мільйони гривень. Такі лікарські об’єкти зводяться в рамках реалізації програми “Доступна медицина”. Основна її мета – забезпечення належного рівня надання сільському населенню медичних послуг на первинному рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень