Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час оперативної наради проаналізовано роботу по соціальній підтримці учасників антитерористичної операції та стан розвитку позашкільної роботи

Дата: 30.09.2019 11:17
Кількість переглядів: 736

Фото без описуТрадиційно робочий тиждень в Білоцерківській районній державній адміністрації розпочинається з оперативної наради за участі начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів, яку проводив в.о.голови адміністрації Юрій Савчук. Цього тижня під час наради заслухано питання про роботу по соціальній підтримці учасників антитерористичної операції та членів їх сімей та про стан та перспективи розвитку позашкільної роботи у  закладах освіти району. 

 

Як доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Бачинська, станом на 01 жовтня 2019 року в управлінні соціального захисту на обліку перебуває 385 учасників бойових дій (АТО), які отримують 75 % знижку по сплаті комунальних послуг згідно чинного законодавства. Статус «Особа з інвалідністю внаслідок війни» отримали 36 осіб з числа учасників антитерористичної операції, двоє мають статус «Учасник війни», статус «Член сім'ї загиблого ветерана війни» встановлено 21 особі.

 

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 р. № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» проведено 6 засідань комісії по визначенню та погодженню грошових компенсацій на придбання житла. У підсумку погоджено надання грошових компенсацій 5 особам. Всі необхідні документи даних осіб та рішення комісії передані до Департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації для взяття їх на загальнообласну чергу.

 

В повному обсязі виплачена одноразова грошова допомога до 5 травня, передбачена Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Загалом дану допомогу отримали  255 учасників бойових дій з числа АТО та 21 член сімей загиблих на загальну суму 453 865 грн.

 

Послуги з психологічної реабілітації отримали 2 учасника бойових дій з числа АТО в санаторії «Авангард», а 8 осіб пройшли курс оздоровлення  в санаторіях «Джерельний», «Орізонт», «Карпати», «Дніпро-Бескид».

Налагоджено і питання професійної адаптації учасників АТО. Зокрема, управлінням укладено 9 договорів на проведення навчання за професією «Водій автотранспортних засобів» (категорії «В», «С»,»Е»). Наразі навчання пройшли 6 чоловік, ще 3 осіб закінчують навчання.

 

Протягом року комісією з питань надання адресної матеріальної допомоги учасникам АТО, членам їх сімей, у тому числі членам сімей загиблих учасників АТО погоджена і виплачена допомога у розмірі:

  • 317 160 грн. 12 сім’ям військовослужбовців, які загинули в зоні проведення АТО;
  • 211 440 грн. 8 особам з інвалідністю внаслідок війни (ІІ група) відповідно до статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
  • 17 620,00 грн 1 особі з інвалідністю внаслідок війни (III група) відповідно до статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
  • 8 810,00 грн. - 1 особі, яка втратила 10 % працездатності;
  • 169 152,00 грн. отримали 12 сімей учасників АТО, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Керівництво Білоцерківської райдержадміністрації, працівники управління соціального захисту населення завжди з розумінням і повагою ставляться до проблем кожного учасника бойових дій, намагаються проявити людське співчуття і висловити свою вдячність цим людям.  Сподіваємось, що  і надалі наша держава  буде надавати гідну соціальну підтримку своїм захисникам і зробить все можливе для того, щоб їхні зранені війною душі, відчували соціальну підтримку.

 

Що стосується роботи позашкільних закладів освіти, то цей напрямок роботи здійснюють Білоцерківський районний будинок дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацька спортивна школа, якими охоплена понад 1 тисяча юних жителів Білоцерківщини. 

 

У Будинку творчості навчально-виховний процес проводиться за 9 напрямами: туристсько-краєзнавчий, художньо- естетичний, науково-технічний, соціально-реабілітаційний, еколого - натуралістичний, гуманітарний, військово-патріотичний, науково - дослідницький, спортивний. 20 керівників гуртків працюють на базі 22 шкіл району, де відкрито та працюють 45 гуртків різних напрямів. Вихованці гуртків БР БДЮТ беруть участь у різноманітних конкурсах районного, обласного та всеукраїнського масштабів, виборюють призові місця. Зокрема у 2018/2019 навчальному році лідери самоврядування здобули перемогу в Міжнародному конкурсі телебачення та преси «Золота осінь Славутича» (II місце), II місце в VI Міжнародному конкурі-фестивалі дитячо-юнацької творчості «Перлина-фест» (Тупчій Г.С.), III місце в обласних змагання зі спортивного орієнтування (Багмет М.О.), II місце в обласних етапах всеукраїнських конкурсів юних фотоаматорів «Моя Україно» та «Моя країна Україна» (Філіпова В.А.), II місце в обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Український сувенір», (Лавриненко О.В.), III місце в обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція (Слабінська А.П).

 

Центром спортивно-масової роботи серед учнівської молоді в районі є Білоцерківська районна дитячо-юнацька спортивна школа. На даний час працюють відділення з 10 видів спорту, а саме: баскетболу, волейболу, волейболу пляжного, дзюдо, легкої атлетики, тенісу настільного, спортивної аеробіки, стрільби із лука, футболу, футзалу. Навчально-тренувальні заняття проводяться на базах 10 закладів загальної середньої освіти.  В 2019/20 році розширено мережу шкіл де працюють відділення ДЮСШ. Вивчивши бажання учнів, та можливості вчителів та закладів освіти, відкрито відділення волейболу на базі Макіївського НВО І-ІІІ ст. та відділення тенісу настільного в Скребишівській ЗОШ І-ІІ ст. Знову запрацювало відділення баскетболу на базі Маловільшанської ЗОШ №2 І-ІІІ ст. Активно розширюється мережа відділень волейболу пляжного та стрільби з лука.

 

Вихованці школи також можуть похвалитися своїми спортивними досягненнями. Так, у 2018-2019 навчальному році вихованці ДЮСШ взяли участь у 4 Чемпіонатах України (1 переможець) та в 9 Чемпіонатах Київської області (1 переможець, 4 призери).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень