Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НОВИЙ ПРОЕКТ ДЕРЖАВНОГО АРХІВУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ: «ОСТАРБАЙТЕРИ КИЇВЩИНИ: ДОКУМЕНТИ»

Дата: 24.09.2019 16:00
Кількість переглядів: 951

Фото без описуДержавний архів Київської області продовжує історико-документальний і громадський проект «НепрOSTі листи», який стартував цьогоріч у квітні і присвячений відзначенню 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України.

Історичні документи, що зберігаються в архівних фондах, дають можливість ознайомитися з унікальним індивідуальним досвідом життя української молоді, що спочатку опинилася в умовах гуманітарної катастрофи на окупованій Київщині, а згодом була вивезена на примусові роботи до нацистської держави.

В основу нового документального он-лайн проекту на сайті держархіву покладені листи остарбайтерів до рідних, матеріали фільтраційних справ, фотодокументи. Проект присвячений різним аспектам проблеми остарбайтерів у її індивідуальних вимірах, розповідає про життя українських примусових працівників на території нацистської Німеччини та після повернення їх на батьківщину.

Ці актуальні питання, а також і ряд інших, стануть предметом обговорення провідних науковців, архівістів та працівників музеїв на круглому столі «Остарбайтери Київщини: суб’єктивний досвід», який незабаром пройде у державному архіві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень