Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває місячник благоустрою

Дата: 23.09.2019 12:41
Кількість переглядів: 1223

Фото без описуЗ метою наведення належного санітарного стану в населених пунктах району та забезпечення санітарно-екологічного благополуччя з 18 вересня до 18 жовтня у Білоцерківському районі проводиться осінній місячник благоустрою населених пунктів.

У рамках місячника відбудеться прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, зупинок транспорту та інших об’єктів благоустрою населених пунктів. Також буде організовано ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, очищення від сміття та металобрухту лісосмуг уздовж доріг.

Звертаємо особливу увагу мешканців, що під час прибирання своїх садиб не варто спалювати гілля, суху рослинність та листя. Спалювання опалого листя, сміття є дуже шкідливим для навколишнього середовища, так як при згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопрен, що здатен викликати у людини онкологічні захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

За спалення передбачено штраф для фізичних осіб. Будьмо відповідальними та піклуймося про довкілля!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень