Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Торф'яні пожежі!

Дата: 06.09.2019 10:09
Кількість переглядів: 591

Фото без описуМайже кожного дня реєструються декілька випадків горіння торфу, загасити які завжди важко, а, інколи, цей процес триває кілька тижнів. Зазвичай причинами такого лиха стає необережне поводження людей із вогнем або спалювання сухої трави та сміття.

 
Слід пам’ятати, що температура при пожежах торфу може сягати 1000 градусів за Цельсієм. Крім того, торф має здатність до горіння під час дощу. Ось чому різке зниження температури не допоможе припинити торф’яну пожежу чи зменшити її обсяги.


Небезпечні такі пожежі раптовими проривами вогню з під землі, а також й тим, що неможливо визначити межі розповсюдження горіння. Адже ознаки торф’яної пожежі не завжди помітні на поверхні землі. Крім того, сам торф, вигоряючи із середини, утворює пустоти, в які може провалитися, як людина, так і транспорт.

Тому рятувальники звертаються, до громадян, будь-яке недбальство чи легковажність може стати поштовхом до розвитку ще однієї торф’яної пожежі і завдати значного клопоту не тільки рятувальникам. Під загрозою можуть опинитися не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями.

Фото без опису
                                                                             

Білоцерківський РВ ГУ ДСНС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень