Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сучасна освіта - нові можливості, нове суспільство

Дата: 27.08.2019 16:29
Кількість переглядів: 503

Фото без описуТрадиційно кожен новий навчальний рік розпочинається зустріччю педагогічних працівників, на якій підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості та суспільства. 27 серпня на базі Шкарівського академічного ліцею відбулась педагогічна рада для працівників освіти Білоцерківського району "Сучасна освіта - нові можливості, нове суспільство". У роботі конференції взяли участь в.о.голови районної адміністрації Юрій Савчук, голова районної ради Володимир Шевченко, заступник голови адміністрації Володимир Толочко, начальник відділу освіти Вікторія Бабенко, педагогічні працівники району.

Рада пройшла у легкій, невимушеній формі предметного та конструктивного діалогу. Спочатку відбувся прес- брифінг "Освіта-влада-громада", під час якого учасники могли задати питання представникам влади у форматі "вільного мікрофону". Головний меседж - показати, що всі здобутки на освітянській ниві району є результатом плідної роботи влади, громади та освітян. Саме ця теза була головною у виступі в.о.голови адміністрації Юрія Савчука, який неодноразово підкреслював, що лише спільними зусиллями можна створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

Вікторія Бабенко проаналізувала результати розвитку освітньої галузі району у 2018-2019 н.р. та зупинилася на топпріоритетах розвитку системи освіти Білоцерківщини у 2019-2020 н.р. В їх числі - підвищення якості надання освітніх послуг, доступність, освіти, подальша реалізація концепції "Нова українська школа", формування новітнього освітнього простору у школах району та ряд інших.

Крім цього, в рамках педагогічної ради проведено інтерактивні тематичні локації у форматі open space для практичних психологів, учителів історії, правознавства, громадянської освіти, української мови і літератури та зарубіжної літератури, природничих дисциплін, початкових класів, математики, фізики, астрономії, завідувачів закладів дошкільної освіти.

Така плідна співпраця яскраво доводить правильність слів Яна Коменського про те, що усіма можливими способами потрібно пробуджувати в дітей палке прагнення до знань і до навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень