Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі відзначили День Державного Прапора та День незалежності України

Дата: 23.08.2019 12:27
Кількість переглядів: 1309

День незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

 

23 серпня, з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці Дня незалежності України відбулися районні урочистості. Участь у заході взяли заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Володимир Толочко, голова Білоцерківської районної ради Володимир Шевченко, представник БФ «Фортеця» Володимир Василенко, депутати районної та місцевих рад, представники районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, голови місцевих рад, громадські активісти та представники ЗМІ.

 

Свято розпочалося з церемонії підняття Державного Прапора України та Прапора Білоцерківського району. Право підняти прапор надано вихованцям Шкарівської ЗОШ, членам футбольного клубу «Граніт» с. Шкарівка, багаторазовим переможцям та призерам всеукраїнських, обласних та районних змагань Богдану Ковальчуку та Дмитру Мазуренко, а також учаснику АТО Сергію Крижанівському та голові Білоцерківської районної ради ветеранів України Віктору Рудому.

 

Учасники зібрання поклали до підніжжя пам’ятного знаку Т. Шевченка квіти та вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, хто віддав життя за свободу та незалежність України, хвилиною мовчання. Після урочистого відкриття свята у залі адмінприміщення райдержадміністрації відбувся святковий концерт. Традиційно приємним моментом урочистостей стало нагородження кращих з кращих. Заступник голови райдержадміністрації Володимир Толочко, голова районної ради Володимир Шевченко вручили грамоти, подяки і цінні подарунки від Київської обласної державної адміністрації, обласної ради, Білоцерківської районної державної адміністрації та районної ради кращим працівникам району. До вітань також долучився представник БФ «Фортеця» Володимир Василенко.

 

Також під час урочистого заходу було вручено основний документ – паспорт громадянина України - 16-річним жителям району – Богдану Зодоненку та Дарині Сідько (вихованці Скребишівського НВО); Вікторії Ревть та Анастасії Тупчій (вихованці Шкарівської ЗОШ); та Тетяні Пилипчук (учениці Поправського НВО). У святковому концерті прийняли участь кращі колективи художньої самодіяльності району.

 

Цього ж дня делегація з Білоцерківського району на чолі з в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрієм Савчуком прийняла участь в обласних заходах з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України, що відбулися у м. Переяслав-Хмельницький на теритоії Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Громаду області привітав голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян, обласне духовенство та представники Уряду. Як символ єдності українського народу, незалежно від національності та віросповідання, разом із молоддю Київщини почесні гості та представники різних релігійних конфесій розгорнули 28-метровий Державний Прапор України та «Рушник єдності».

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень