Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Збережи своє здоров'я під час літнього відпочинку!

Дата: 02.08.2019 08:04
Кількість переглядів: 447

Фото без описуБілоцерківське районне управління Держпродспоживслужби в Київській області нагадує, що з початком весняно-літнього сезону відпочинку значно збільшується ризик захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння. Так протягом літнього періоду на території області було зареєстровано 2 спалахи захворювання на гострі кишкові інфекції з десятьма постраждалими, з них дві дитини.


Треба пам’ятати, що захворювання на кишкові інфекції та отруєння можуть проявлятися не одразу. Прихований період при різних кишкових інфекціях може продовжуватись від 2 до 7 діб. У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (слабкість, головний біль, блювання, болі у животі, пронос, підвищення температури тіла) необхідно терміново звертатися до найближчого лікувального закладу.


Пропонуємо використовувати прості правила, яких потрібно дотримуватись щоб зберегти своє здоров’я і здоров’я своїх дітей:
НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук приватних осіб;
НЕ допускати споживання продуктів та напоїв термін придатності яких закінчився;
НЕ вживати харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх якості;
НЕ вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду  з незнайомих джерел водопостачання (рік, озер, підземних джерел, поверхневі води тощо). Для пиття і приготування їжі використовувати воду питну бутильовану або  з централізованих джерел водопостачання.

При купівлі харчових продуктів та напоїв необхідно обов'язково звертати увагу на терміни та умови зберігання продуктів харчування. Зберігати продукти харчування тільки відповідно до зазначених на упаковці способу та терміну.

Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою; для споживання дітьми додатково обдати окропом.

У подорож не брати продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби, що потребують охолодження при зберіганні).

На відпочинку без організованого харчування не готувати багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м'ясні салати тощо), для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води.

Приготовлені страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання піддавати повторній термічній обробці. Зберігання страв без холоду  не повинно перевищувати 2 години.

При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) уникати контакту продуктів з ґрунтом та піском, зберігати продукти у місцях, захищених від мух та інших комах, які можуть переносити інфекцію.

При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити їх з правилами харчування та дотримання особистої гігієни.

Необхідно ретельно слідкувати, щоб дитина не споживала незнайомі ягоди та продукти невизначеного походження.

Для купання та відпочинку необхідно користуватися лише офіційно відкритими пляжами, уникати ковтання або полоскання рота при купанні.

Завжди дотримуватися правил особистої гігієни!

Бажаємо всім міцного здоров’я та гарного відпочинку!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень