Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання громадської ради

Дата: 01.08.2019 15:46
Кількість переглядів: 485

Фото без описуСьогодні, 01 серпня, відбулося спільне засідання Громадської та молодіжної рад при Білоцерківській районній державній адміністрації. До роботи рад долучилися заступник голови Білоцерківської районної державної адмінстрації Володимир Толочко, керівник апарату адміністрації Ольга Кучер, представник правобережної геологічної експедиції Станіслав Бурлачук.

Громадський актив району розглянув питання щодо можливої діяльності ТОВ «Рутил-ільменітова компанія» на території Білоцерківського та Володарського районів, зокрема щодо перспектив розробки Тарасівського родовища пісків рутил-циркон-ільменіту та видобування відкритим способом розсипних рутил-циркон-ільменітових руд.

Спочатку учасники зустрічі подивилися фільм з промовистою назвою "Спаси і збережи" про аналогічний кар’єр в місті Вільногірськ, що на Дніпропетровщині. Після чого перейшли до обговорення. Своїми роздумами поділилися голова громадської ради Сергій Хіврич, члени ради Валерій Данчук, Володимир Карась, Людмила Поліщук, Михайло Кобрін, голова молодіжної громадської ради Віталій Ковтун, члени молодіжної ради Алена Кваша, Антоніна Черненко.

Червоною ниткою через усі висловлювання проходила думка, що допустити діяльність такого підприємства неприпустимо. Адже на думку громадських активістів це призведе до знищення водних та земельних ресурсів, рекреаційного потенціалу регіону. Та й в економічній вигоді для регіону теж є місце для сумнівів. І найголовніше - які наслідки роботи кар`єру матиме для здоровя громадян, які і так проживають в зоні, що потерпіла від наслідків аварії на ЧАЕС.

Біля двох годин палких дискусій стали наслідком прийняття спільного звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля. Представники громадських організацій Білоцерківщини сподіваються, що їх звернення буде почуте та непроігнороване, а економічні інтереси не будуть важливішими за здоров`я та життя сотень тисяч громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень